Υγιείς συμβουλές για να καταπραΰνετε την οδοντοφυΐα του μωρού σας

Η οδοντοφυΐα του μωρού αρχίζει να μας προβληματίζει στην εποχή που τα δόντια του παιδιού αρχίζουν να αναπτύσσονται και διαπερνούν τη γραμμή των ούλων για πρώτη φορά. Αυτό συμβαίνει μεταξύ 6 και 24 μηνών και μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρό και επιβαρυντικό για το παιδί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά έλκονται να βάζουν τα πράγματα στο στόμα τους σε μια προσπάθεια να μειώσουν την ταλαιπωρία που προέρχεται από τα πρησμένα και τρυφερά ούλα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να διευκολύνει τον πόνο στην οδοντοφυΐα


Παγωμένα παιχνίδια οδοντοφυΐας

Βάλτε τα παιχνίδια οδοντοφυΐας του μωρού στην κατάψυξη και δίνετέ του ένα από αυτά κάθε φορά που πονά. Αν δεν έχετε τέτοια παιχνίδια διαθέσιμα δώστε του κάτι άλλο παγωμένο, π.χ. κάποιο φρούτο που θα έχετε βάλει στην κατάψυξη. Μπορείτε, ακόμα, να βάζετε στην κατάψυξη και τις πιπίλες του. Οτιδήποτε παγωμένο μπορεί να μασήσει το μωρό την στιγμή που πονά θα το ανακουφίσει τρομερά. Ωστόσο, μην αφήσετε το παγωμένο αντικείμενο πολύ ώρα στο στόμα του μωρού, για να μην τραυματίσει τα ούλα του από το υπερβολικό κρύο.


Δακτύλιοι οδοντοφυΐας και πιπίλα .

Το μωρό σας, την στιγμή που πονά, έχει ανάγκη να δαγκώσει κάτι σκληρό. Στο εμπόριο θα βρείτε δακτύλιους οδοντοφυΐας, που υπάρχουν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Δώστε του να «μασήσει» έναν τέτοιον, καθώς η πίεση που θα ασκηθεί στα ούλα θα το ανακουφίσει. Η πιπίλα μπορεί, επίσης, να ηρεμήσει το μωρό σας, αλλά και να το βοηθήσει να καταπίνει τα πολλά σάλια που δημιουργούνται λόγω του πονόδοντου.


Τζελ ανακούφισης ούλων για μωρά. Στο φαρμακείο θα βρείτε φυτικά τζελ για την ανακούφιση των ούλων του μωρού.
Τρίψτε τα ούλα τους
Η απαλή πίεση μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση στους πονούς των ούλων . Δοκιμάστε να τρίψτε ένα καθαρό, υγρό δάχτυλο κατά μήκος των ούλων του παιδιού. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στο παιδί σας να πιπιλίζει και να δαγκώνει το δάχτυλό σας όπως του ευχαριστεί. Λάβετε υπόψη ότι κάθε φορά που βάζετε τα δάχτυλά σας στο στόμα του παιδιού σας, τα χέρια σας πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά και τα νύχια σας να κόβονται πολύ σύντομα για να αποτρέψουν τον τραυματισμό τους.
Τελευταία λύση: Παυσίπονο Μόνο εφόσον έχετε την έγκριση του παιδιάτρου σας και ο πόνος του μωρού είναι πραγματικά ανυπόφορος, δοκιμάστε να του δώσετε λίγο παυσίπονο. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας ενημερώσει για την ποσότητα και την συχνότητα του παυσίπονου που θα χορηγήσετε.
Μην ξεχάσετε το σάλιο
Μια παρενέργεια της οδοντοφυΐας είναι ότι το παιδί θα παράγει πολλή σάλιο και συχνά αυτό θα καταλήξει έξω από το στόμα τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει κάθε σάλιο που βρίσκεται στο πηγούνι, τα μάγουλα ή οπουδήποτε αλλού έξω από το στόμα τους. Το αποξηραμένο σάλιο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να το προκαλέσει ξηροδερμία, δημιουργώντας ένα άλλο ερεθιστικό πρόβλημα για το παιδί. Για να αποφύγετε το στέγνωμα του δέρματος, εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα για τα μωρά στο πηγούνι και τα μάγουλά σας.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα δόντια του παιδιού σας επισκεφθείτε την την ιστοσελίδα μου www.kontos-dental.gr και επικοινωνήστε μαζί μου .

Comments closed

No comments. Leave first!