Ποιο στοματικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Μπορεί να κάνετε ρουτίνα τη στοματικής φροντίδας στο σπίτι συνδυάζοντας το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και το νήμα με ξέπλημα με ένα στοματικό διάλυμα . Ενώ το στοματικό διάλυμα δεν αποτελεί υποκατάστατο του κατάλληλου βουρτσίσματος, μπορεί να βοηθήσει με μια σειρά από προβλήματα στοματικής υγείας όπως η προστασία της κοιλότητας, η κακή διαχείριση της αναπνοής και πολλά άλλα.
Με τόσα πολλά διαφορετικά είδη στοματικό διαλύματος διαθέσιμα, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ακριβώς ποια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ευτυχώς, υπάρχει ένα για εσάς με βάση τις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσω να το βρείτε. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ποιο στοματικό διάλυμα είναι κατάλληλο για εσάς.


Αν είναι για τα παιδιά σας
Δεν συνιστάται ποτέ να χρησιμοποιούν τα παιδιά στοματικό διάλυμα πριν από την ηλικία των έξι ετών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά θα καταπιούν το στοματικό διάλυμα αντί να το φτύσουν. Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν φθοριούχο άλας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φθορίωση στην ανάπτυξη των δοντιών εάν γίνει μεγάλη κατάποση. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά που είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιήσουν στοματικό διάλυμα πρέπει πάντοτε να επιβλέπονται όταν το κάνουν, ειδικά όταν μαθαίνουν απλώς την τεχνική του ξεπλύματος χωρίς να το καταπιούν. Υπάρχουν διαθέσιμα στοματικά διαλύματα που διατίθενται στο εμπόριο ειδικά για παιδιά, επειδή δεν περιέχουν αλκοόλ και είναι φθοριωμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προστασία από την τερηδόνα .

Εάν είστε επιρρεπείς στην Τερηδόνα
Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην τερηδόνα για διάφορους λόγους. Θα μπορούσε να οφείλεται στη διατροφή σας, το σχήμα των δοντιών σας, ή τα στοματικά βακτηρίδια. Θα μπορούσατε επίσης απλά να μην έχετε αρκετό φθόριο στη διατροφή σας, ίσως επειδή η κοινότητά σας δεν διαθέτει φθοριούχο νερό βρύσης ή προτιμάτε το εμφιαλωμένο νερό. Το φθοριούχο στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει την έλλειψη φθοριού , ενισχύοντας το σμάλτο των δοντιών και δημιουργεί τη φυσική προστασία του δοντιού από καταστροφικά οξέα και βακτήρια. Σημειώστε ότι ενώ οι φθοριωμένες στοματικές πλύσεις δεν είναι αντιβακτηριακές, βοηθούν τα δόντια σας να καταπολεμούν αποτελεσματικότερα τα βακτηρίδια. Εάν έχετε βαθιές ρωγμές στα δόντια σας, ένα στοματικό διάλυμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσετε και να διατηρήσετε την προστασία πολύ αργά μετά το βούρτσισμα.

Αν θέλετε απλά μια επιπλέον ώθηση φρεσκάδας
Αν ψάχνετε για αυτό το φρέσκο αίσθημα της αναπνοής αλλά δεν πάσχετε απαραιτήτως από δυσοσμία του στόματος, ένα στοματικό διάλυμα που ανακουφίζει την αναπνοή με χλώριο ή ψευδάργυρο θα λειτουργούσε καλά. Αυτά τα συστατικά εξουδετερώνουν τις μυρωδιές αλλά δεν είναι σκληρές για τους μύκητες ή τους κόλπους όπως οι αντιβακτηριακές πλύσεις στο στόμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αν ψάχνετε για την εξουδετέρωση των βακτηρίων
Συνθήκες όπως η δυσοσμία του στόματος, η συσσώρευση πλάκας, η ουλίτιδα και η ασθένεια των ούλων προκαλούνται από τα βακτηρίδια που κατατρώει τα δόντια και τα ούλα. Για να καταπολεμηθεί αυτό, ένα αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα θα ήταν η σωστή επιλογή. Αυτός ο τύπος στοματικού διαλύματος είναι πιο σκληρός από άλλους με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των βακτηρίων στο στόμα κατά περίπου 75%.


Εάν έχετε ασθένεια των ούλων ή άλλη σοβαρή στοματική κατάσταση

Ουλίτιδα είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και με τη βοήθεια ενός οδοντίατρο.Εάν ανησυχείτε για την ασθένεια των ούλων ή για τις υπάρχουσες στοματικές συνθήκες, ζητήστε από τον οδοντίατρο σας συνταγογράφησει ένα στοματικά διαλύματα . Υπάρχουν αντιβακτηριακά στοματικά διαλύματα, τα οποία μπορούν να συνταγογραφηθούν μόνο από ιατρικό προσωπικό, τα οποία έχουν πολύ ισχυρή δύναμη καταπολέμησης βακτηρίων. Αυτά τα στοματικά διαλύματα περιέχουν γενικά μια αντιβακτηριακή που ονομάζεται Χλωροεξιδίνη η οποία μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ερυθρότητας, του πρήξιμου και της αιμορραγίας που προκαλούνται από τα στοματικά βακτήρια. Δυστυχώς, η χρήση αυτού του αντιβακτηριακού μπορεί μπορεί να λεκιάσουν τα δόντια, αλλά είναι το πιο αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα κατά τη θεραπευτική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενιών του στόματος όπως η νόσος των ούλων.

Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας ποιο στοματικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την στοματική σας υγεία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να επιλέξετε το σωστό στοματικό διάλυμα που σας ταιριάζει έτσι ώστε να αποκομίσετε το μέγιστο από την καθημερινή σας στοματική υγιεινή. Αν δεν έχετε σήμερα οδοντίατρος επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kontos-dental.gr και είμαστε μαζί μου.

Comments closed

No comments. Leave first!